09:00
09:30
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00
Lentezaal
Lentezaal
Lentezaal
Ontvangst
10:00 - 10:45
10:00 - 10:45
Netwerk

Lunch
12:00 - 13:30
12:00 - 13:30
Netwerk

Pauze
15:00 - 15:30
15:00 - 15:30
Netwerk

Pauze
17:00 - 17:15
Netwerk

Walking dinner
18:00 - 20:00
18:00 - 20:00
Netwerk

Vijverzaal
Vijverzaal
Vijverzaal
Opening CFO Day 2020
10:45 - 12:00
10:45 - 12:00
Plenair

Opening CFO Day

"De mens staat vandaag centraal. De maakbare mens, bevoordeeld met of veroordeeld tot levenslang leren. Persoonlijke ontwikkeling is ons streefdoel, zowel privé als professioneel. Maar worden we daar niet allemaal een beetje verknipt van? Tijdens de plenaire opening belicht Dirk Draulans het 'geknipte' aspect: van knippen in DNA tot de biologie in leiderschap. Hans Claus vertolkt het 'verknipte' aspect: wat als iemand niet in het plaatje past? Elke Geraerts luistert met ons mee naar de twee keynotes en trekt vanuit haar neuropsychologische achtergrond de parallel met het bedrijfsleven."

Door: Dirk Draulans Bioloog, journalist en schrijver, Hans Claus Directeur gevangenis Oudenaarde, Elke Geraerts Doctor in de psychologie en CEO van Better Minds at Work

De kracht van authentieke intelligentie
13:30 - 14:15
13:30 - 14:15
Masterclass (open sessie)

De kracht van authentieke intelligentie

In haar boeken en lezingen slaat Elke de brug tussen academisch onderzoek en het bedrijfsleven. Op CFO Day zet Elke de mens centraal in haar pleidooi voor ‘authentieke intelligentie’ (een knipoog naar artificiële intelligentie). Over welke onvervangbare kwaliteiten beschikt het menselijk brein? Welke bijzondere kenmerken leveren ons een competitief voordeel op in vergelijking met onze digitale tegenhangers? Elke beargumenteert waarom we moeten investeren in verbeeldingskracht en mentale lenigheid, en wat het u als leidinggevende oplevert om uit te gaan van de expertise van uw medewerkers.

Door: Elke Gerearts, Doctor in de psychologie en CEO van Better Minds at Work

Zelfontplooiing -verwoesting
14:30 - 15:00
14:30 - 15:00
Masterclass (open sessie)

Zelfontplooiing -verwoesting

In haar 'Zelfverwoestingsboek' gaat Marian Donner in tegen de zelfhulpindustrie. Nooit zijn er volgens haar meer boeken, video’s en TED-talks geweest die ons vertellen hoe we een betere versie van onszelf worden. Ondertussen lijden steeds meer mensen aan depressie, angststoornissen en burn-outs. Waarom? Omdat we denken dat wij degenen zijn die moeten veranderen en dat het onze schuld is dat we niet meekunnen. Marian brengt een verhaal over de hedendaagse cijfermanie. Over de mens als iets wat meetbaar, voorspelbaar en dus beheersbaar is, in een wereld van data, protocollen en procesmanagement. En ze roept op om de teugels te laten vieren, om te falen, om af te wijken van de norm.

Door: Marian Donner, Auteur van o.a. het 'Zelfverwoestingsboek'

Ontwikkel uw growth mindset en die van uw medewerkers
15:30 - 16:15
15:30 - 16:15
Masterclass (open sessie)

Ontwikkel uw growth mindset en die van uw medewerkers

Succes en geluk maak je zelf en dat pad mag gerust hobbelig zijn. Dat is de boodschap die Katleen De Stobbeleir en Marion Debruyne willen meegeven in hun nieuwe boek 'Making your way'. Onze mindset bepaalt in welke mate we "slagen" in onze persoonlijke groei en ons kunnen aanpassen aan verandering. Tijdens deze interactieve sessie wijst Katleen op mentale barrières die bewust of onbewust een impact hebben op ons gedrag en onze performance. En hoe zorgt u er als leidinggevende voor dat u die barrières niet opwerpt tegenover uw medewerkers, zodat ook zij de beste versie van zichzelf kunnen worden - met alle leermogelijkheden en mislukkingen die daarbij horen?

Door: Katleen de Stobbeleir, Professor Leadership en partner bij Vlerick Business School

De visie van Adrie van der Poel op nature versus nurture
16:30 - 17:00
16:30 - 17:00
Masterclass (open sessie)

De visie van Adrie van der Poel op nature versus nurture

Adrie wist dankzij hard werk zes keer een grote klassieker op zijn naam te schrijven, won twee etappes in de Tour de France en werd wereldkampioen veldrijden. Tegenwoordig coacht hij zijn zoon Mathieu. Tijdens dit interview praten we met Adrie over nature versus nurture: in welke mate wordt de mens bepaald door de genen en in welke mate door de omgeving? Hoeveel is talent en hoeveel is training? De coachingtechnieken van Adrie kunt u uiteraard doortrekken naar uw team: hire for attitude, train for skill?

Door: Adrie van der Poel, voormalig wielrenner en veldrijder, vader van Mathieu van der Poel
Gefaciliteerd door: Exact

Uw bedrijf op weg naar oneindig
17:15 - 18:00
17:15 - 18:00
Plenair

Uw bedrijf op weg naar oneindig

Ignace ontwikkelde vanuit zijn verdieping in vechtsporten een visie op het (bedrijfs)leven. 4F staat voor Flexible Focus, Fair Fight. U hoort niet alleen hoe u als leider in uw bedrijf deze principes kan toepassen, de inzichten van Ignace kunnen ook een verrijking zijn voor hoe u in het leven staat. Zijn nieuwe boek ‘De weg naar oneindig’ behandelt vanuit diezelfde visie de vraag “Waarom zullen wij als bedrijf altijd blijven bestaan?” Ignace illustreert zijn verhaal met zijn ervaringen bij AB InBev, Vandevelde en Neuhaus.

Door: Ignace van Doorselaere, CEO van Neuhaus

Armand
Armand
Armand
Round Table: De CFO als driver van verandering?
13:30 - 15:00
13:30 - 15:00
Round table

De CFO als driver van verandering?

Dit voorjaar voerden we een online onderzoek rond 'the state of digital transformation' bij een 100-tal Belgische en Nederlandse financials. Hieruit bleken de verschillende betekenissen die aan het begrip 'digitale transformatie' worden gegeven. Die betekenis hangt uiteraard samen met de strategische doelstellingen van de transformatie. Die zijn niet voor iedereen even duidelijk en de verschillende afdelingen kunnen elkaar stimuleren of net tegenwerken. Ook interessant is de rol van de CFO. Veel CFO's zien zichzelf als de driver van verandering, maar blijken naderhand nogal behoudsgezind te zijn. Voer voor debat, dus: waar staat uw bedrijf en hoe ziet u uw eigen rol? Hoe en in welke mate heeft corona de digitale transformatie van uw bedrijf beïnvloed? En wat met uw mensen: maakten zij dezelfde transformatie door?

Gefaciliteerd door: Unit4

Round Table: Hoe faciliteren we de loopbaan voor de finance professional van morgen?
15:30 - 17:00
15:30 - 17:00
Round table

Hoe faciliteren we de loopbaan voor de finance professional van morgen?

Geknipt voor de job, dan is iemand de juiste man/vrouw op de juiste plaats. Tegenwoordig verandert die job(inhoud) echter vaker dan vroeger. Waar carrières eerder lineair verliepen, hebben we nu meer te maken met dynamische loopbanen. Werknemers moeten flexibel zijn in een wereld waar verandering de enige constante is. Ze hechten veel belang aan purpose in hun job en in hun leven. Hoe kunt u uw werknemers ondersteunen en deze dynamiek faciliteren en zelfs stimuleren? Wat zijn de voordelen voor uw organisatie en voor de maatschappij? Jan Laurijssen coördineert samen met Prof. Dr. Ans De Vos het onderzoek in de leerstoel van SD Worx ‘Next Generation work: Creating sustainable careers ' aan de Antwerp Management School en brengt deze rondetafel op gang.

Door: Jan Laurijssen, Sr. Managing Consultant, Kenniscentrum SDWorx
Gefaciliteerd door: TriFinance

Reussens A
Reussens A
Reussens A
Round Table: Duty of care 2.0
13:30 - 15:00
13:30 - 15:00
Round table

Duty of care 2.0

Als mens kunnen we nog zo ons best doen, soms zijn we onderhevig aan externe omstandigheden of gebeurtenissen - getuige daarvan de afgelopen maanden. We zijn ons allemaal pijnlijk bewust geworden van de impact die grote, onvoorziene problemen kunnen hebben op onze bedrijfsvoering. Tijdens deze rondetafel, ingeleid door expert geopolitiek Hans Diels, zoomen we in op de "duty of care" die werkgevers hebben ten opzichte van hun medewerkers. Weet u welke verantwoordelijkheid u hebt tegenover uw mensen? En hoe is deze verantwoordelijkheid geëvolueerd onder invloed van de wereldwijde gezondheidscrisis? Waar duty of care oorspronkelijk ging over reizende werknemers, dient het begrip nu te worden verruimd naar kleurencodes, cyberveiligheid, privacy en ergonomie.

Door: Hans Diels, Expert geopolitiek bij ETION/GeoTrends
Gefaciliteerd door: SAP Concur

Round Table: Ontdek de fraudeur in uw midden
15:30 - 17:00
15:30 - 17:00
Round table

Ontdek de fraudeur in uw midden

Zo af en toe botsen we in onze (financiële) bedrijfsvoering op verdachte geldstromen of mensen met minder goede bedoelingen. Tijdens deze rondetafel gaan we met elkaar in gesprek over hoe we signalen kunnen oppikken die wijzen op slechte intenties of frauduleuze transacties. Bent u zich voldoende bewust van de risico's? Welke inzichten halen we uit fraudedetectie en hoe kunnen deze inzichten effectief worden gebruikt om preventieve maatregelen op te stellen en vervolgens fraude te voorkomen? Laat u inspireren door enkele verrassende voorbeelden.

Door: ,
Gefaciliteerd door: Spendlab

Reussens B
Reussens B
Reussens B
Round Table: Me, myself and AI
13:30 - 15:00
13:30 - 15:00
Round table

Me, myself and AI

“The most exciting breakthroughs of the twenty-first century will not occur because of technology, but because of an expanding concept of what it means to be human.” Aldus John Naisbitt volgens Mieke De Ketelaere. Mieke is Program Director AI bij het gerenommeerde imec en experte op het vlak van artificiële intelligentie. Zij is dan ook de ideale persoon om AI te definiëren en er ook enkele kritische vragen en inzichten rond te brengen. Volgens Mieke moeten we streven naar een meer collaboratieve en multidisciplinaire aanpak om AI succesvol te maken. Deze rondetafel is alvast een goed begin om met elkaar van gedachten te wisselen over wat AI voor u en uw bedrijf betekent en hoe u het kunt laten aansluiten op uw strategie en KPI's.

Door: Mieke de Ketelaere, Program Director AI bij imec
Gefaciliteerd door: Sigma Conso