Drive the social enterpriseEerder in het jaar brachten we op de CFO en CHRO Day het Belgische en Nederlandse C-level samen om na te denken over het leiderschap en de organisatievorm van morgen. Op de Executive Day brengen we iedereen terug samen over functies heen.

Uit de dialogen met de community werd duidelijk dat een ander type organisatie nodig is: de social entreprise.

Een organisatie die zich niet enkel laat leiden door beurskoers en winst maar waar duurzaamheid, maatschappelijke impact etc ook enige aandacht krijgen. Waar de impact die je als organisatie op de samenleving van vandaag EN morgen hebt, je koers bepaalt. En het resultaat hiervan een afgeleide is.

Welke andere aansturing is hiervoor nodig? Hoe vertaal je dit in de band met je medewerkers? Hoe verandert dit onze relatie met onze aandeelhouders en investeerders? En wordt 'het goede doen' niet per definitie overboord gegooid wanneer een crisis zich aandient?

Wat gaan we als bedrijfsleven doen om de klimaatopwarming tegen te gaan? Hoe zorgen we dat ouderen langer waardevol blijven en zich zo voelen? Wat doen we aan de tweedeling in de samenleving? Hoe zorgen we dat onze bedrijven een weerspiegeling worden van onze samenleving vanaf de (vandaag vaak grijsgekleurde en mannelijke) top langs alle geledingen heen?

Op al deze vragen en op het type leiderschap dat er vandaag nodig is om morgen een echte social entreprise te zijn, gaan we in op Executive Day 2019.

Executive Day België 2018

SPREKERS 2019

Patrick van Veen
Patrick van Veen
Inspirational speaker

Patrick van Veen

Lowres
Murielle Machiels
Academic Director at Solvay Brussels School

Murielle Machiels

Wouter de Jong_Kleur
Wouter de Jong
Mindefullnesstrainer en eigenaar Sportschool voor je geest

Wouter de Jong

Walter close up
Walter Baets
Professor Emeritus in complexiteit, kennis en innovatie en voormalig decaan aan de Graduate School of Business (GSB) van de University of Cape Town

Walter Baets

Algemeen Dagblad Holslag
Jonathan Holslag
Politicoloog

Jonathan Holslag

Hanna Verboom
Hanna Verboom
Nederlandse Actrice en Presentatrice

Hanna Verboom

PARTNERS 2018

Locatie