CHRO day

ACCELERATE LEARNING


In dit snel veranderende digitale tijdperk is de capaciteit van organisaties om snel te leren en kennis om te zetten in actie de meest kritische succesfactor. Doordat onze organisaties voortdurend in transformatie zijn ontstaat er ander werk en worden er andere skills gevraagd. Organisaties moeten bouwen aan hun wendbaarheid en leervermogen.

Tijdens CHRO Day 2018 gingen we met elkaar in gesprek over hoe we van onze organisaties echte lerende organismen kunnen maken door kennis te vergaren vanuit medewerkers, ecosystemen en wereldwijde kennisgemeenschappen. Hoe kunnen we deze kennis omzetten in oplossingen voor klanten en blijven we onszelf verbeteren door co-creatie?

Wat zijn de bouwstenen van een lerende organisatie en wat moet er om binnen onze huidige organisatie? Hoe kunt u als CHRO een echte 'leercultuur' stimuleren en ervoor zorgen dat uw organisatie zichzelf voortdurend al lerend weet aan te passen aan de veranderende omgeving.

Tijdens CHRO Day 2018 hebben we samen met 80 CHRO's en toonaangevende experts elkaar uitgedaagd om in dit kennis- en informatie tijdperk meer uit uw organisatie, medewerkers en omgeving te halen.

Programma

CHRO Day

Ontvangstruimte
Plenaire zaal
Kamer 1
Kamer 2
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
Openingstalkshow met Rik Torfs en Sihame el Kaouakibi
13:30 - 14:30

Rik Torfs deelt als eerste gast zijn kijk op de kern van leren. Is leren een efficiënt instrument ten dienste van de organisatie of is het de kern van het menselijk bestaan en geluk? Stellen we mensen in staat om naar eigen behoefte te leren of dwingen we ze in een keurslijf naar gelang van wat wij belangrijk vinden?

Door: Rik Torfs (Hoogleraar en oud rectoor KU Leuven)

Na de opening van Rik Torfs leggen we zijn scherpe perspectieven voor aan Ann van de Perre, Kurt van Raemdonck. Hoe zorgen zij voor een goede leercultuur in de organisatie en maken ze sneller leren en innoveren mogelijk?

Door: Kurt van Raemdonck (HR Director Belgocontrol) en Ann van de Perre (Executive Coach & Organization development advisor. Voormalig CHRO ING Belgie en Bristol-Myers Squibb)

Empower AL onze jongeren!
Sihame is een trotse Belgische, Vlaamse, Antwerpse, Marokkaanse, moslima. Ze heeft het netwerk Let's go Urban opgericht waarmee ze duizenden jongeren van alle afkomsten, religies en sociale achtergronden wil empoweren om hun rol in de samenleving op te nemen en hun talenten ten volle te benutten. Hierbij is ze gedreven door het idee dat er te weinig geloof is in in de jongeren, te weinig ambitie voor en bij hen is en dat we erbarmelijk omgaan met diversiteit. Sihame zal met u delen hoe ze de mouwen heeft opgestroopt en een verschil in vele jongeren hun leven heeft gemaakt en maakt. Welke lessen kan u uit haar verhaal halen om beter met jongere generaties en diversiteit om te gaan?

Door: Sihame el Kaouakibi (Serial Social Entrepreneur)

CHRO aan het woord: Anne Jaakke
15:00 - 15:30

CHRO aan het woord: Anne Jaakke
Global HR Director Hunkemöller - The Future of Recruitment and Learning

Een krappere arbeidsmarkt, verschillende generaties en nieuwe technologieën zorgen er onder andere voor dat we op zoek moeten naar andere manieren van recruiten. Anne Jaakke heeft de recruitment strategie binnen Hunkemöller volledig op zijn kop gezet en heeft hiermee een revolutionaire impact op de organisatie. Hoe verschilt de recruitment journey van Hunkemöller met 4 jaar geleden en welke technologische tools worden hiervoor ingezet? En als mensen eenmaal binnen zijn wat ga je dan doen op het gebied van learning en development? Hoor hoe Anne Jaakke heeft gezorgd voor een unieke en toekomst bestendige manier van recruiten en organisational learning binnen Hunkemöller.

Door: Anne Jaakke (director of Global HR bij Hunkemöller)

Ontdek het geheim van Marc Lammers's patent op goud
15:45 - 16:15

Ontdek het geheim van Marc Lammers's patent op goud

Marc Lammers leidde de Nederlandse hockeyvrouwen naar Olympisch goud en de Belgische hockeymannen naar Europees Zilver. Lammers staat erom bekend dat hij veel moderne technieken introduceert bij het coachen en voor zijn filosofie dat je moet focussen op de sterke kanten van je mensen. Hij ontdekte daarnaast het geheim van zelfsturende teams tijdens zijn carrière. Hoor zijn filosofie en toets uw leiderschap aan de lessen van deze topcoach. Lammers deelt daarnaast de grootste verschillen tussen België en Nederland die hij ervaarde. Wat moeten we van elkaar overnemen en wat staat ons in de weg?

Door: Marc Lammers (Oud hockey bondscoach België en Nederland)

Plenaire afsluiting met Joost Rigter
16:45 - 17:30

Anders kijken, anders ervaren

Hoe gaat u om met verandering? Hoe zorgt u ervoor dat obstakels kleiner aanvoelen dan ze zijn? Hoe voorkomt u dat u door bestaande aannames verblind wordt voor nieuwe mogelijkheden? Joost neemt u vanuit zijn eigen ervaringen mee, hoe het is om de wereld op een andere manier te zien en ervaren. De inzichten die u hier opdoet inspireren u om ook anders naar uw organisatie en uw talenten te kijken en er voor te zorgen dat ieder individu binnen een bedrijf of organisatie zich bewust wordt van zichzelf en zijn persoonlijke talent.

Door: Joost Rigter (Inspirational Speaker)

Deep dive met Rik Torfs en Sihame el Kaouakibi
15:00 - 16:15

Deep dive met Rik Torfs en Sihame el Kaouakibi

Tijdens deze Round Table krijgt u in kleine groep de kans om verder te praten met Rik Torfs en Sihame el Kaouakibi. Wat viel u op tijdens hun tussenkomsten? Welke vragen heeft u voor hen? Welke lessen uit hun verhaal neemt u mee terug naar uw organisatie? Hoe gaat u als bedrijf sneller innoveren en leren en welke uitdagingen moet u daarbij het hoofd bieden?

Door: Rik Torfs (Belgisch hoogleraar en oud rector KU Leuven) en Sihame el Kaouakibi (Serial Social Entrepreneur)

CHRO aan het woord: Christoph vanden Eede
15:00 - 15:30

CHRO aan het woord: Christophe Vanden Eede

De wereld rondom ons veranderd steeds sneller. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat HR en L&D zich aanpassen aan deze snelheid? Hoe kan technologie ons hierin helpen? Wat zijn de nieuw neurologische inzichten waar we rekening mee moeten houden? Christophe deelt met ons hoe hij de zaken ziet en hoe ze hiermee aan de slag gaan bij Telenet.

Door: Christophe Vanden Eede (Talent Acquisition and Development Director bij Telenet Group)

 
 
 

Beleef CHRO Summit NL 2017 

SPREKERS 2018

Foto Rik Torfs (1)
Rik Torfs
Belgisch hoogleraar aan de KU Leuven, kerkjurist, bekend mediafiguur en voormalig christendemocratisch politicus

Rik Torfs

Sihame El Kaouakibi
Sihame El Kaouakibi
Serial Social Entrepreneur

Sihame El Kaouakibi

CHRO Summit 2016 Foto Joost Rigter (1)
Joost Rigter
Inspirational Speaker

Joost Rigter

Marc lammers
Marc Lammers
Marc Lammers is een Nederlands hockeycoach en voormalig hockeyspeler.

Marc Lammers

Wouter van Linden
Wouter van Linden
Corporate HR Director at KPMG

Wouter van Linden

Anne Jaakke
Anne Jaakke
director of Global HR bij Hunkemöller

Anne Jaake

Christophe
Christophe Vanden Eede
Talent Acquisition and Development Director bij Telenet Group

Christophe Vanden Eede

Ann van de Perre
Ann van de Perre
Executive Coach & Organization development advisor. Voormalig CHRO ING Belgie en Bristol-Myers Squibb

Ann van de Perre

Helena Demuynck
Helena Demuynck
Founding Partner Oxygen4Leadership

Helena Demuynck

PARTNERS 2018

Locatie