De geknipte mens


In het najaar van 2019 gingen we in gesprek over hoe we als bedrijf maatschappelijke impact kunnen creëren. Nu is het tijd om even terug te plooien op zichzelf.

Want bedrijven bestaan uit mensen. En elke mens heeft de keuze (of de verantwoordelijkheid?) om zichzelf te ontwikkelen. Maar wat is ontwikkeling überhaupt? Betekent het een continu streven naar meer – meer macht, geld, kennis? Of betekent het een betere match tussen onze mogelijkheden en dat waar onze omgeving nood aan heeft? In hoeverre is de mens maakbaar en worden we straks allemaal designer humans? Deze vragen zijn cruciaal in een tijdperk waarin steeds meer technologisch mogelijk is. Kunnen we de nieuwe mogelijkheden optimaal benutten en ook nog mens blijven?

Onder de noemer ‘de geknipte mens’ onderzoeken we de relatie tussen wat gegeven is en wat we ervan maken, tussen feit en future, tussen wie u bent en wie u wil zijn. Ergens geknipt voor zijn (bv. voor de job) staat gelijk aan ervoor dienen, in het plaatje passen. Maar als we van ‘verknipt’ spreken, krijgen we ineens een minder positief beeld: gek, gestoord. Hoe dun is de lijn tussen ge- en ver-? En kunnen we iemand of willen we onszelf zodanig opknippen tot het perfecte plaatje?

Voor de CHRO zijn deze tijden natuurlijk bijzonder uitdagend. U zult uw collega-leiders in de organisatie moeten prikkelen tot een andere leiderschapsstijl. U zult de menselijke factor binnen de organisatie hoog op de agenda moeten plaatsen op een moment dat deze dreigt overspoeld te worden door de technologische mogelijkheden. Maar tegelijk moet u die technologie ook optimaal benutten. Hoe pakt u deze rol binnen de organisatie op en krijgt u er erkenning voor bij uw collega-leiders? Zijn HR en de CHRO voldoende technologically savvy voor dit tijdperk? Wanneer geeft u gas en tegengas om tot de juiste balans te komen?

We nodigen u uit om u te verwonderen over de menselijke soort en dus over uzelf en uw medewerkers. Leer bijvoorbeeld hoe het menselijk brein werkt en hoe we die kennis kunnen inzetten om betere interpersoonlijke relaties te bouwen. Wat de kracht van emoties en van kwetsbaarheid is. Hoe we in dna kunnen knippen en wat de mogelijkheden maar ook ethische implicaties van artificiële intelligentie zijn. Tot welke fysieke en mentale prestaties mensen in staat zijn, individueel én collectief.

Hopelijk krijgt u tijdens de dag zowel geknipte als verknipte gedachten!

 

PARTNERS 2019

Kasteel van Brasschaat

  • Hemelhoevedreef 1
    2930 Brasschaat
    België