CFO day


In dit snel veranderende digitale tijdperk is de capaciteit van organisaties om snel te leren en kennis om te zetten in actie de meest kritische succesfactor. Organisaties die massaal kennis weten te verzamelen, deze kennis vervolgens in actie om te zetten en het exponentieel te laten toenemen, winnen.

Tijdens CFO Day 2018 gingen we met elkaar in gesprek over hoe we van onze organisaties echte lerende organismen kunnen maken door kennis te vergaren vanuit medewerkers, ecosystemen en wereldwijde kennisgemeenschappen. Hoe kunnen we deze kennis omzetten in oplossingen voor klanten en blijven we onszelf verbeteren door co-creatie?

Wat zijn de bouwstenen van een lerende organisatie en wat moet er om binnen onze huidige organisatie? Hoe kan u als CFO een leercultuur stimuleren en waar staan uw controle en compliance frameworks leren in de weg. Hoe kunnen we deze kennis omzetten in oplossingen voor klanten en blijven we onszelf verbeteren door co-creatie?

Op CFO Day 2018 hebben we elkaar uitgedaagd om in dit kennis- en informatie tijdperk meer uit uw organisatie, medewerkers en omgeving te halen. Plus est en vous!

Programma

CFO Day

Ontvangstruimte
Plenaire zaal
Kamer 1
Kamer 2
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
Opening met Rik Torfs

Tijdens de openingstalkshow van de CFO Day deelt Rik Torfs als eerste gast zijn kijk op de kern van leren. Is leren een efficiënt instrument ten dienste van de organisatie of is het de kern van het menselijk bestaan en geluk? Stellen we mensen in staat om naar eigen behoefte te leren of dwingen we ze in een keurslijf naar gelang van wat wij belangrijk vinden.
Na de opening van Rik Torfs leggen we zijn scherpe perspectieven voor aan Hans de Vriese, de Vlaamse group controller van het Nederlandse Akzo Nobel. Hoe zorgt hij voor een goede leercultuur in de organisatie en maakt hij sneller leren en innoveren mogelijk?

Openingstalkshow
13:30 - 14:30
13:30 - 14:30
Plenaire zaal
Plenair

Openingstalkshow

Tijdens de openingstalkshow van CFO Day deelt Rik Torfs als eerste gast zijn kijk op de kern van leren. Is leren een efficiënt instrument ten dienste van de organisatie of is het de kern van het menselijk bestaan en geluk? Stellen we mensen in staat om naar eigen behoefte te leren of dwingen we ze in een keurslijf naar gelang van wat wij belangrijk vinden?

Door: Rik Torfs (Belgisch hoogleraar en voormalig christendemocratisch politicus)

Na de opening van Rik Torfs leggen we zijn scherpe perspectieven voor aan Hans de Vriese, de Vlaamse group controller van het Nederlandse AkzoNobel. Hoe zorgt hij voor een goede leercultuur in de organisatie en maakt hij sneller leren en innoveren mogelijk?

Door: Hans de Vriese (Group controllers AkzoNobel)

De plenaire opening wordt afgesloten door Jeroen Dijsselbloem, vml. minister van Financiën en vml voorzitter van de Eurogroep. Kan de overheid mee in dit tijdperk van exponentiële verandering. Leert en innoveert ze snel genoeg of loopt ze steeds verder achter? Daarnaast deelt Jeroen lessen van zijn tijd als voorzitter Eurogroep. Hoe groot was de culturele schok voor de Calvinistische Nederlander in het dealen met Zuid-Europa en hoe overbruggen we de culturele verschillen in de EU?

Door: Jeroen Dijsselbloem (Voormalig minister van Financiën en voorzitter van de Eurogroep)

Accelerate Learning at Young Capital, Akzo Nobel en Telenet
15:00 - 15:30
Inspiratiesessie

Tijdens deze sessie interviewen we de Vlaamse group controller van Akzo Nobel, Hans De Vriese , de CFO van Telenet, Birgit Conix en de CFO van Young Capital, Oscar Visser. Hoe zorgen zij dat hun organisaties sneller innoveren, welke rol speelt technologie hierbij en hoe zetten ze een cultuur neer waarin mensen durven (fouten maken)? Waar zitten de verschillen in cultuur en gedrag tussen Belgie en Nederland?

Accelerate Learning at Akzo Nobel en Nyrstar
15:00 - 15:30
Inspiratiesessie
15:00 - 15:30
Plenaire zaal

Accelerate Learning at AkzoNobel en Nyrstar

Tijdens deze sessie interviewen we de Vlaamse group controller van AkzoNobel, Hans De Vriese en de Belgische CFO van Nyrstar België, Sophie Soors. Hoe zorgen zij dat hun organisaties sneller innoveert, welke rol speelt technologie hierin en hoe zetten ze een cultuur neer waarin mensen fouten durven te maken? Waar zitten de verschillen in cultuur en gedrag tussen België en Nederland?

Door: Hans de Vriese (Group controller AkzoNobel) en Sophie Soors (CFO Nyrstar)

Accelerate Learning at YoungCapital & Lubrizol
15:45 - 16:15
Inspiratiesessie
15:45 - 16:15
Plenaire zaal

Accelerate Learning at YoungCapital & Lubrizol

Tijdens deze sessie interviewen we Oscar Visser en Marc Verthongen over hoe zij zorgen dat hun organisatie sneller innoveren en een cultuur neerzetten waarin mensen fouten durven maken.

Door: Oscar Visser (CFO YoungCapital) en Marc Verthongen (Group Finance Director bij Lubrizol)

Gefaciliteerd door: Workday

Empower AL onze jongeren!
16:45 - 17:15
Inspiratiesessie
16:45 - 17:15
Plenaire zaal

Empower AL onze jongeren!

Sihame is een trotse Belgische, Vlaamse, Antwerpse, Marokkaanse, moslima. Ze heeft het netwerk Let's go Urban opgericht waarmee ze duizenden jongeren van alle afkomsten, religies en sociale achtergronden wil empoweren om hun rol in de samenleving op te nemen en hun talenten ten volle te benutten. Hierbij is ze gedreven door het idee dat er te weinig geloof is in in de jongeren, te weinig ambitie voor en bij hen is en dat we erbarmelijk omgaan met diversiteit. Sihame zal met u delen hoe ze de mouwen heeft opgestroopt en een verschil in vele jongeren hun leven heeft gemaakt en maakt. Welke lessen kan u uit haar verhaal halen om beter met jongere generaties en diversiteit om te gaan?

Door: Sihame el Kaouakibi (Serial Social Entrepreneur)

Gefaciliteerd door: Exact

Plenaire Afsluiting: Ontdek het geheim van Marc Lammers's patent op goud
17:30 - 18:00
17:30 - 18:00
Plenaire zaal
Plenair

Ontdek het geheim van Marc Lammers's patent op goud

Marc Lammers leidde de Nederlandse hockeyvrouwen naar Olympisch goud en de Belgische hockeymannen naar Europees Zilver. Lammers staat erom bekend dat hij veel moderne technieken introduceert bij het coachen en voor zijn filosofie dat je moet focussen op de sterke kanten van je mensen. Hij ontdekte daarnaast het geheim van zelfsturende teams tijdens zijn carrière. Hoor zijn filosofie en toets uw leiderschap aan de lessen van deze topcoach. Lammers deelt daarnaast zijn ervaringen over de grootste verschillen tussen België en Nederland. Wat moeten we van elkaar overnemen en wat staat ons in de weg?

Door: Marc Lammers (Oud hockey bondscoach België en Nederland)

Deep dive met Rik Torfs en Jeroen Dijsselbloem
15:00 - 16:15
Round Table
15:00 - 16:15
Kamer 1

Deep dive met Rik Torfs en Jeroen Dijsselbloem

Tijdens deze Round Table krijgt u in kleine groep de kans om verder te praten met Rik Torfs en Jeroen Dijsselbloem. Wat viel u op tijdens hun tussenkomsten? Welke vragen heeft u voor hen? Welke lessen uit hun verhaal neemt u mee terug naar uw bedrijf? Hoe gaat u als bedrijf sneller innoveren en leren en welke uitdagingen moet u daarbij het hoofd bieden?

Door: Rik Torfs (Belgisch hoogleraar en voormalig christendemocratisch politicus) en Jeroen Dijsselbloem (Vml. Minister van Financiën en voorzitter van de Eurogroep)

Gefaciliteerd door: Accenture

De lat telkens een stukje hoger bij Agfa-Gevaert
16:45 - 17:15
Inspiratiesessie
16:45 - 17:15
Kamer 1

De lat telkens een stukje hoger bij Agfa-Gevaert

Hoor hoe Chantal Luyts, Hoofd Corporate Controlling & Accounting bij Agfa-Gevaert, de implementatie van een nieuw consolidatie- en rapportagesysteem heeft aangegrepen om haar rol als financieel kenniscentrum van de organisatie te versterken en vervullen. Chantal deelt hoe ze met deze transformatie verantwoordelijkheden explicieter in de organisatie heeft neergelegd en daarmee naar medewerkers meer verantwoordelijkheid delegeert. Chantal geeft weer hoe de organisatie hierdoor sneller kan leren uit de dagelijkse praktijk en korter op de bal kan spelen. Wat zijn de uitdagingen bij het doorvoeren van een dergelijke transformatie en welk leervermogen vraagt dit van de organisatie?

Door: Chantal Luyts (Hoofd Corporate Controlling & Accounting bij Agfa-Gevaert)

Gefaciliteerd door: Satriun

Wat kan u als leider leren van Sven Nys en het veldrijden?
15:00 - 16:15
Round Table
15:00 - 16:15
Kamer 2

Wat kan u als leider leren van Sven Nys en het veldrijden?

Sven Nys neemt u mee langs zijn uitzonderlijke carrière en deelt hoe hij als ploegmanager het Telenet-Fidea team helpt zichzelf te overstijgen. Hoor op welke manier hij meer uit zijn renners haalt, welke teamcultuur hij hiervoor neerzet en hoe hij de meest moderne technologie en trainingstechnieken gebruikt. Vervolgens gaat u met Sven en uw peers in contact over hoe uw team sneller te laten leren en een betere leider te worden voor uw organisatie.

Door: Sven Nys (Voormalig Belgisch wielrenner, veldrijder en mountainbiker)

Gefaciliteerd door: Unit4

SPREKERS 2018

 
Sven Nys
Sven Nys
Voormalig Belgisch wielrenner, veldrijder en mountainbiker

Sven Nys

Jeroen_Dijsselbloem_2013-3
Jeroen Dijsselbloem
Voormalig minister van Financiën en voorzitter van de Eurogroep

Jeroen Dijsselbloem

Foto Rik Torfs (1)
Rik Torfs
Belgisch hoogleraar aan de KU Leuven, kerkjurist, bekend mediafiguur en voormalig christendemocratisch politicus

Rik Torfs

hans de vriese
Hans De Vriese
Group controller AkzoNobel

Hans De Vriese

 
Sihame El Kaouakibi
Sihame El Kaouakibi
Serial Social Entrepreneur

Sihame El Kaouakibi

Marc lammers
Marc Lammers
Oud hockey bondscoach België en Nederland

Marc Lammers

OscarVisser
Oscar Visser
CFO YoungCapital

Oscar Visser

chantal Luyts
Chantal Luyts
Hoofd Corporate Controlling & Accounting bij Agfa-Gevaert

Chantal Luyts

 
Sophie Soors
Sophie Soors
CFO Nyrstar

Sophie Soors

Marc Verthongen
Marc Verthongen
Group Finance Director by Lubrizol

Marc Verthongen

 

Beleef CFO Day 2017



 

Partners 2018

Locatie