DE VERKNIPTE C-WEEK rond
‘de geknipte mens’
We gaan digitaal! Tijdens deze meerdaagse online conferentie behandelen we een thema dat meer dan ooit relevant is: hoe maakbaar is de mens en de werknemer?
Bedrijven bestaan uit mensen. En elke mens heeft de keuze (of de verantwoordelijkheid?) om zichzelf te ontwikkelen. Maar wat is ontwikkeling überhaupt? Betekent het een continu streven naar meer – meer kennis, invloed, geld? Of betekent het een betere match tussen onze vaardigheden en onze omgeving? En moeten we ons dan continu aanpassen aan die omgeving? In hoeverre is de mens maakbaar en worden we straks allemaal designer humans? De ontwikkelingen van het afgelopen jaar maken deze vragen alleen maar relevanter.
Onder de noemer ‘de geknipte mens’ tasten we de grenzen van onze flexibiliteit af. Tijdens de inspiratiesessies en Round Table sessies praten we over knippen in DNA, over authentieke intelligentie en leiderschap, maar ook over zelfverwoesting, de relatie met AI en toekomstige skill sets.
- Elke voormiddag om 11u één uurtje inspiratie
- Compacte keynotes van gekende en minder gekende sprekers
- Panelgesprekken waarin we de link leggen met het bedrijfsleven
- Virtuele Round Table sessies waarin u met peers dieper ingaat op een bepaald thema
U stelt uw persoonlijk programma samen op basis van uw interesses en beschikbaarheid
SPREKERS 2021

Doctor in de psychologie en managing partner van Better Minds at Work
. Elke zet de mens centraal in haar pleidooi voor ‘authentieke intelligentie’ (een knipoog naar artificiële intelligentie).
Over welke onvervangbare kwaliteiten beschikt het menselijk brein?
Welke bijzondere kenmerken leveren ons een competitief voordeel op in vergelijking met onze digitale tegenhangers?
Elke beargumenteert waarom we moeten investeren in verbeeldingskracht en mentale lenigheid, en wat het u als leidinggevende oplevert om uit te gaan van de expertise van uw medewerkers.
Elke Geraerts

Auteur van o.a. het 'Zelfverwoestingsboek'
Marian gaat in tegen de zelfhulpindustrie. Overal wordt ons verteld hoe we een betere versie van onszelf worden. Tegelijk lijden steeds meer mensen aan depressie, angststoornissen en burn-outs. Marian roept op om af en toe de teugels te laten vieren, om te falen, om af te wijken van de norm, en zo een systeem te ondermijnen dat ons allemaal naar beneden haalt.
Marian Donner

Voormalig wielrenner en veldrijder
Adrie wist dankzij hard werk zes keer een grote klassieker op zijn naam te schrijven, won twee etappes in de Tour de France en werd wereldkampioen veldrijden. Tegenwoordig coacht hij zijn zoon Mathieu. Tijdens de C-week gaan we met Adrie in gesprek over nature versus nurture: in welke mate wordt de mens bepaald door de genen en in welke mate door de omgeving? Hoeveel is talent en hoeveel is training? De coachingtechnieken van Adrie kunt u uiteraard doortrekken naar uw team: hire for attitude, train for skill?
Adrie van der Poel

CEO van Neuhaus
Ignace ontwikkelde vanuit zijn verdieping in vechtsporten een visie op het (bedrijfs)leven. 4F staat voor Flexible Focus, Fair Fight. U hoort niet alleen hoe u als leider in uw bedrijf deze principes kan toepassen, de inzichten van Ignace kunnen ook een verrijking zijn voor hoe u in het leven staat. Zijn nieuwe boek ‘De weg naar oneindig’ behandelt vanuit diezelfde visie de vraag “Waarom zullen wij als bedrijf altijd blijven bestaan?” Ignace illustreert zijn verhaal met zijn ervaringen bij AB InBev, Vandevelde en Neuhaus.
Ignace Van Doorselaere

Moleculair bioloog, auteur van ‘De geknipte genen’
Hoe maakbaar is de mens nu feitelijk? Hetty brengt een stand van zaken m.b.t. genetica en het knippen in DNA. Ze staat ook stil bij de ethische vragen die dit oproept: krijgen we straks een wereld vol perfecte mensen en hoe definiëren we die perfectie? Door haar inspanningen om wetenschap behapbaar en boeiend te maken voor een zo groot mogelijk publiek, werd Hetty eind 2020 opgenomen in de prestigieuze ‘Inspiring Fifty’ lijst.
Hetty Helsmoortel

Expert geopolitiek ETION/GeoTrends
De mens mag nog zo zijn best doen, soms zijn we onderhevig aan externe omstandigheden getuige de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Hans Diels zal de rondetafel rond ‘duty of care’ inleiden. Wat als er een groot, onvoorzien probleem opduikt? Hoe bereidt u zich daar als bedrijf op voor en hoe gaat u ermee om? Welke verantwoordelijkheid hebt u tegenover uw mensen? Bent u zich voldoende bewust van de impact die (geopolitieke) gebeurtenissen kunnen hebben op uw bedrijfsvoering?
Hans Diels

Program Director AI bij Imec
Mieke is experte op het vlak van artificiële intelligentie. Zij is dan ook de ideale persoon om AI te definiëren en er ook enkele kritische vragen en inzichten rond te brengen. Volgens haar moeten we streven naar een meer collaboratieve en multidisciplinaire aanpak om AI succesvol te maken. De rondetafel die zij inleidt, is alvast een goed begin om met elkaar van gedachten te wisselen over hoe u AI kunt laten aansluiten op uw strategie en KPI's.
Mieke de Ketelaere

Directeur gevangenis Oudenaarde
Als we van ‘geknipt’ spreken, moeten we het ook over ‘verknipt’ hebben: wat als iemand niet in het plaatje past? Kiezen mensen voor het slechte pad of zit ook dat in de genen? Hans is criminoloog van opleiding en is sinds 1986 gevangenisdirecteur. Hij deelt zijn visie op het “bijsturen” van mensen en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Focussen we op wat iemand gedaan heeft in het verleden of op wat iemand beter/anders kan doen in de toekomst? Trek gerust zelf de parallel met het bedrijfsleven.
Hans Claus

Sr. Managing Consultant, Kenniscentrum SDWorx
Jan Laurijssen

Professor Leadership en partner bij Vlerick Business School